Skip to main content

Metalen van universele waarde

Belgian Scrap Terminal staat voor hoogkwalitatieve ­recyclage. We zijn een Belgisch familiebedrijf in hart en nieren dat ondertussen actief is op verschillende locaties in West-Europa. Als marktleider verwerkt Belgian Scrap Terminal elk jaar meer dan één miljoen ton metaal. Zo brengen we bergen afval opnieuw als grondstof in de economische kringloop.

Industriële expertise, collectieve kracht

“BST zet hoogtechnologische recyclagetechnieken in om op verantwoorde wijze afgedankte materialen terug te winnen. Dankzij complementaire expertise, kunnen we een breed gamma aan recyclagediensten verlenen en hernieuwde grondstoffen leveren op maat van onze klanten.„

Aan de basis van de kringloop

Voor ons is afval geen eindpunt, maar pas het begin van een oneindige kringloop. Door heel Europa verwerven we de ingrediënten voor onze kernactiviteiten, van afgedankte apparaten tot industrieel schroot.

Dankzij onze uitgebreide ervaring en innovatief machinepark, kunnen we deze materialen op ecologische wijze verwerken tot nieuwe grondstoffen die wereldwijd gegeerd zijn.

Bij BST noemen we dit ‘de kunst van het recycleren’.

Download onze bedrijfsbrochure

Ruwe materialen, fijne verwerking

De Belgian Scrap Terminal Group gaat actief de markt op en koopt productierestanten en diverse materialen. We verwerken ze – na grondige analyse – naar een zo zuiver mogelijk eindresultaat. Zo ontstaan nieuwe grondstoffen die we precies op maat van onze afnemers kunnen aanleveren.

Ons hart is groen

We investeren continu in recyclage- en milieutechnologieën. Geen enkel materiaal dat we ontvangen, ontsnapt aan het oog van onze radioactiviteitsmeters. We zuiveren het regenwater op al onze sites en houden de emissies van onze machines onder controle. Door de lage milieu-impact kiezen we bewust voor transport over water. Onze eigen kaaien verwelkomen dagelijks lichters, coasters en zelfs bulkschepen tot 55.000 ton.

Passie en innovatie

We geloven rotsvast in duurzaam afvalbeheer. Tegelijkertijd begrijpen we dat zuivere materialen vandaag van essentieel belang zijn. Om tegemoet te komen aan de toenemende eisen van onze klanten en overheden, investeren we consequent in innovatie. Zo kunnen we 95% van een afgedankt voertuig recycleren. Bovendien recycleren we tot 90% van alle elektrische en elektronische apparaten die Recupel inzamelt, zodat er nieuwe nuttige toepassingen aan kunnen worden gegeven.

We dragen de kunst van het recycleren fier in ons hart.

De Belgian Scrap Terminal Groep is ambitieus. We willen een voorloper zijn in een nieuwe manier van denken, waar ecologie en economie hand in hand gaan. Waar innovaties en revolutionaire technieken daadwerkelijk het verschil maken. Waar de kostbare en natuurlijke rijkdommen van onze aarde in een continue circulaire economie terechtkomen. Kortom, waar er ook voor de volgende generaties een toekomst is.

Our heart beats for recycling

Het “hart dat klopt” staat voor de ziel van BST, voor engagement, passie en gedrevenheid die je terugvindt bij elke BST’er. Maar ons hart klopt ook voor onze waardes. Ze worden gedragen door iedereen binnen ons familiaal bedrijf. Tegelijk zijn het de fundamenten waarop BST is gebouwd, want…

Our heart beats for…

RESPECT
EXCELLENCE
YOU (& everything we do)

Meer lezen

Meer informatie nodig?

Nog enkele vragen of niet exact gevonden wat u zoekt?

Contacteer ons